2009. július 4., szombat

Düsszeldorf másodszor

És egyben utoljára. Picit le vagyok maradva az irománnyal, de hát ez van, ha hirtelen túl kevés ideje lesz az embernek. Tudom, rossz kifogás.

Elhatároztuk, hogy veszünk egy Düsseldorf WellcomeCard-ot. Mivel hárman voltunk ezért úgy döntöttünk, hogy egy csoportos jegybe vágjuk a fejszénket. A fejszevágás jó befektetésnek bizonyult, 6 euró és megannyi jókedv és kacagás. Nem is beszélve az ingyenes utazási lehetőségről a festői 1-es zónában. Na de szép sorba:

Aqua Zoo: legszívesebben azt mondanám, hogy vízes állatkert. Mindenféle tengeri herkentyű és vizigyík, de volt néhánt majom is. Nem rosz, de láttam már jobbat is. Mindenesetre egy felnőtt jegy ára 6 EUR. Rövid fejszámolás és igen, már megérte.

Valamilyen torony: ahogy a neve is mondja egy magas toronyról beszélünk, amely büszkén emelkedik a város fölé. A kilátás magáért beszél, bár sajnos a régi városrész messze volt. Az árra sajnos nem emlékszem, de olyan 3-4 EUR lehetett. Bónusz: kolleganőnk ingyen jött be velünk, a kedves portásúr benézte a dolgot és azt hitte, hogy a csoportjegy négy személyre szól. De nem!

Valamilyen modernművész múzeum: na lehet, hogy mi nem ertünk a modern művészethez, de valahogy nem jöttek át a mély mondanivalók. Ár: nem tudom, de részemről még az ingyen is drága lenne.

Filmmúzeum: néhány emeletnyi tömény filmtörténelem. Mozgóképek, gépek, optikai csalódások, csupa olyan dolog, amiről az ember hallot, de nem tuja, hogy mi az. Ár:megérte!

1 megjegyzés: