2007. október 4., csütörtök

Trappista szerzetesek nedűje

Na mit ittam ma a tiszteletemre? Bizony igazi belga sört, ami se nem pilsner, se nem lager, se nem setét. Érdekesnek tünt nekem is, a lényeg az, hogy az Orval márkájú sört néhány hete kaptam a belga lakótárs vendégeitől, csak akkor épp gyógyszerek hatása alatt voltam, azóta pedig nem volt alkalmam bekapni. Teljesen más ízvilág, egy sörhöz sem hasonlít, amit eddig ittam. A lényeg: ezt a sört a trappista szerzetesek készítették, állítólag nagyon sokat kell rá várni, mivel a szerzeteseknem nem a meggazdagodás a céljuk, csak annyit készítenek, amennyi pénzre szükségük van. Igen, tőlük eredeztethető a híres trapista sajt is.
Más: valami miatt én folyamatosan fáradtnak érzem magam. Először tavaszi fáradtságra gondoltam, de azt az időjárásjelentésnek köszönhetően kizárhatom. Ha valakinek van valami ötlete, hogy mitől lehet, az legyen szívés és a "hozzáfűznivaló"-ra való kattintással ossza meg velem.

ui: érik a koppenhágai beszámoló...

1 megjegyzés:

  1. en is folyamatosan faradtnak erzem magam, szerintem nem alszok eleget. egyszer regen, meg gyerek koromban hallottam, hogy van kulonbseg az ejfel elotti es az ejfel utani alvasnak, az ejfel elotti szunyalas tobbnyire a szellemi faradtsagot, az ejfel utani a fizikait hivatott eluzni... hogy melyik idozona szamitz, azt ne jkerdezd. allitolag meg a holddal is osszefuggesbe hozhato a dolog. remelem segitettem :)

    VálaszTörlés