2007. május 27., vasárnap

Félelem és reszketés


Ma uninstallálodott Lajos Vistája. Igazából nem az a klasszikus uninstall, csak felkerült egy új XP és az egyúttal keresztbetett a Vistának is. Igazából ez nem csak, hogy nem fáj, de még egy kis gonosz kárörvendésre is okot adott. Semmi baj nem volt igazából a Vistával, de azt nehezményezzük, hogy egy atomerőművön nem képes normálisan szaladni, a (korábbi winfos verziók első kiadásához nem mérhető) instabilitást viszont már nehéz 2007-ben egy egyszerű újraindítással megbocsájtani. A legerősebb ilyen megnyilvánulása a totalcommander nevű naccerű alkalmazás hanyattfekvése során jelentkezett: a program meghalt, kilépni nem lehetett belőle, de ami nagy baj, hogy még a task manager se akart segíteni, mert nem volt képes kiírtani a processzt. Ennek egy köbetkezménye az lett, hogy ki se tudtunk lépni a windozból, mert nem volt képes minden alkalmazas bezárására.

Vindóz XP mai instal: szopás szopás hátán. Előszőr is a bizalmunkat töretlenül élvező nLite progival készített saját vindóz disztribúcióval próbálkoztunk, de sajnos a dvd-re égetett telepítő egész hamar bemondta az unalmast. Ezután kb ötödik nekifutásra sikerült a telepítést sikerrel koronázni.

lábjegyzet: akartunk beszámolót írni az nView-ról, de az első éles próba picit letörte a lelkesedést. De kap még egy esélyt, ezúttal egy virtuális masinán bizonyíthat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése