2007. május 14., hétfő

Ajánlott termék: Auslogics Disk Defrag


Lajos ma kipróblt egy új szoftvert, mert már nagyon idegesítette a winfos beépített töredezettségmentesítője (= defrag, aki nem érti, vagy nem akarja megérteni, hogy mi is az a töredezettségmentesítő).

Kipróbálásra jelentkezett a címben található program, pillanatok alatt lejött innen és még csak telepíteni sem kellett. Kellemes meglepetés fogadta Lajost: csak egy gombot kellett megnyomjon és a program belendült. Ráadásul nagyon rövid idő alatt végzett is, ami kifejezetten előnyére válik. A felület letisztult, nehéz eltévedni benne, hátrány talán, hogy egyszerre csak egy partícióval birkózik meg. Cserébe meggyőzően gyorsan.

Lajos, aki nem igazán ért a számítógépekhez, a következőre tippel: ez a program, a konkurensekhez képest úgy próbálja meg a fájlok egybefüggőségét elérni, hogy a darabokat igyekszik egymás után rendezni. Ez persze nem lenne érdekes, viszont nem erőlteti az összes fáj partíció elejére való elhelyezését. Talán a Windows XPerimental operációs program beépített nevettetője sem így dolgozik, de lassú. Lajos évekkel ezelőtt (még programfeltörős korszakában) használt egy programot, Norton Speedisk. Ez pedig erőltette a fentebb említett megoldást. A program előnye, hogy megelégszik a fájlok egymasmellé rendezésével. Nem biztos, hogy hosszútávon optimálisan dolgozik, de annyit úgysem szokott élni Lajos Windóza, hogy ez bekövetkezzék.

Megjegyezendő viszont, hogy az egyik partíción kevesebb szabad hely volt, mint a partíció 15%-a, (valószínüleg emiatt) nem tudott feldolgozni hét állományt, mindegyik 700 megás film. Talán ez nem kritikus (főleg, ha tényleg a hely miatt (helyesebben annak hiánya miatt) tört bele a bicska), filmekkel jellemzően nem szokott az a baj lenni, hogy lassabban olvassa a lemezről, mint ahogy kéne.

Lajos erre a programra a maximálisan elérhető 17 pontból 15-öt ad és ezentúl rendszeresen használni fogja. Melegen ajánlja mindenkinek, főleg, hogy ingyért van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése