2007. március 6., kedd

Néhány videó

Néhány rövid és gyenge minőségű videó a hétvégi kiruccanásról, a minőségért ismételten elnézést kérek, de hát egy harmat Nikon fényképezőgéppel készültek.

Előszőr néhány kocka a maláj TV egyes csatornáján futó méltán híres helyi szituációs komédiából:
Másnap hajnalban utazás Mersingből Tiomanra speedboat-tal. Nem túl sok minden látszik a tájból, de a hajó vagy inkább nagyobb motorcsónak rombolt rendesen:
Az utolsó méterek a Johan's Resortba való érkezésünk előtt. A helyet úgy kell elképzelni, mint egy családot, akiknek van néhány faházuk, konyhájuk, ajándékboltjuk és kis üzletük. Az egész nagyon kicsi, de barátságos. És mellesleg nagyon kedvesek, mint mindenki a szigeten. Úgy tűnik ezen részén a világnak megértették, hogy mit jelent a turizmus. Mivel az egyetlen negatív tapasztalatom a szigeten az volt, hogy leégtem, esélyes, hogy még visszatérek... ha nem mostanában, akkor majd évek múlva.
Visszaindulás előtt egy körkép a környékről. A videó a mólóról lett készítve, de ez nem túl érdekes információ:
A víz eszméletlenül tiszta és kék és zöld és én fürödtem benne:
A mólón a benszülöttek horgásztak és etették a halakat. Íme az eredmény:Vége az órának, elmentem, csáó.

FISSÍTÉS: tegnapi postázást átolvastam és hamar átjavítottam, mert elég érdekesre sikeredett egy-két mondat éjjel 1-kot. újra lehet élvezettel olvasni a jóízű beszámolót.

3 megjegyzés:

 1. A taj nagyon tetszett, de kar, hogy a videok vacak minoseguek, az egyiken peldaul alig lehet kivenni, hogy melyik a hal es melyik a bennszulott. A mondat javitasa: koszonjuk az erofesziteseidet es az elvezheto minosegu kisfilmeket!

  VálaszTörlés
 2. A tevesorozatot elfelejtetted feliratozni. Nos, en ezt ertettem belole:

  - Erzsi azt mondta, hogy en vagyok a legerosebb messze Malajfoldon!
  - Aaaaaallj! (avagy: waaaait a miiinute) Egy hatalmas nagy turot!! Mar hogy lennel TE a legerosebb, mikor en vagyok az. Ne, osszeutjuk a fejunket es elvalik. Ugy is en gyozok :D {<- fogvicsoritas}
  - Pho!
  - Lekoptel?!
  - Lekoptelek! Es en vagyok az erosebb, es en hiszek Erzsinek, meg akkor is, ha el kellett mennie faagakat torogetni! Na, erre varrjal gombot.
  - {hang nelkul} Igazan? Erre varrjak gombot? (avagy: vattafak? juu, mada'fakkar?!)
  - Akkor 3-ra: 3.
  - 3, vazzeg.
  - En mentem.
  - Gyava!
  - {ami kimaradt} Fuss! Jobban jarsz, ha futsz, mert ugysem futok utanad...

  VálaszTörlés
 3. en masra emlekszem a filmbol:

  - geza, hozd be a csupor mezet, mert megeheztem!
  - rogton hozom, Janos, de ellik a tehen, rohanok hozza
  - rendben van, addig eszek inkabb zsirt, az ugyis itt van kezemugyeben
  - oke, egyel zsirt, de ott van balra a finom margarin es tejfel, en azt ajanlom
  - kosz, hogy szoltal, most vettem eszre a tejfel mellett a lekvart es a mazsolat, incsiklandozo
  - a mazsola tenyleg jo, bar en inkabb a datolyara eskuszok, tudod orszagunk gazdag benne, meg eszporta is futja a nyugati orszagoknak
  - tudom, hogyne tudnam, a datolya, a naspolya es a fuge fejlodo orszagunk buszkesege, am en megis csak a mezre szavazok, amit kozben be is hoztam
  - renben van, en megyek, mert mar bőg Felix, a jakk, hogy a tehen ellik. Ahogy vege van jovok es en is eszek veled, de lehet nem mezet, hanem inkabb kis turot
  - renben

  VálaszTörlés