2007. március 15., csütörtök

Perlos meeting

A mai nap már két találkozón is voltam, a második érdekesebb lehet mindenki számára. A célpont a Perlos nevű cég volt. A cég Finnországi alapítású és központú (talán még most is), kb. 16000 embert foglalkoztat világszerte, ebből mintegy 1500-at a múlt hónapban rúgtak ki Finnországban. Mi a szingapúri iroda vezetőjével találkoztunk. Velünk tartott a szingapúri finn nagykövet is, vagy lehet mi tartottunk vele. Elég érdekes dolgokat mesélgettek ott, többek között ők gyártják a Nokiák és SonyEricsson telefonok antennáit és a házait. Úgyhogy nem kispályás cégről van szó.
A tanárunk megint hozta a formáját, ilyen mondatok hangoztak el a szájából: "maybe european humans is more dry", "true level keen", "between Friday". Szegény ember nem bírja az angol nyelvet, de használja, ami azért dicséretre méltó.
A finn nagykövettel már másodjára talalkozok. Mit mondjak, igazi úriember lendületes megjelenéssel. Majd ugyanekkora lendülettel le is kezel mindenkit, aki nem valami főnök legalább valahol. Picit kellemetlen ember. A jó hír, hogy előbb vagy utóbb visszavonul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése