2007. március 8., csütörtök

Digitális forradalom

És mi a véleményetek a Panasonic FZ50-ről? Egy fokkal alacsonyabb kategória, mint a Canon 400D, de ócsóbb is, és lehet következő lépésnek ez elég nekem. Lehet elárasztani a jobbnál jobb ötletekkel és tanácsokkal.

Break news: az egyik finn kollega most tért vissza a ma megnyílt óriási IT Show elektronikai kiállítás- és várárról és vett 100 euróért egy fülre illesztehtó fejhallgatószerüséget, ami a környezet zajár szűri... hmm... Mindenesetre el fogok nézni én is a vásárra... :)

3 megjegyzés:

  1. A 400D (nekem is ilyen van) és Panasonic Fz50 két külön kategória. Az első tükörreflexes, a másik pedig kompakt gép. Attól függ mit akarsz csinálni. A tükörreflexes gépek már komolyabb tudást igényelnek, nem lehet az lcd-jüket keresőként használni, de mérföldekkel gyorsabb, és jobb képminőséget biztosítanak magas érzékenységen mint a kompaktok. Ezek a gépek tovább bővíthetőek, obijektíveket, és vakukat rá venni. A pana az jó gép, a kompaktok között a legjobb (még). A kompakt gépen már használhatod az lcd-t keresőként is, sőt a panasonicnak még kihajtható is, hogy kényelmetlen szögekből, kényelmesen tudj fotózi. Zajosabb nagy érzékenységen mint más gép, de 200-ig nincs vele gond. Ezzel szemben van beépített képstabilizátora ami a legjobb a piacon. A másik adu ásza az optikája, ami a jelenleg legjobb opotika a piacon (a 400D 18-55 kitobija csapnivaló). A leica optikák mindig is a legjobbak voltak, ez meg még 12X-es zoomot is nyújt. De minden attól függ, hogy mit akarsz vele kezdeni. A 400D nagyon jó gép ha igazán komolyan gondolod a fotózást és szeretnéd upgradelni. Ha csak utazást kell megörökíteni, vagy családi fotókat kell készíteni, akkor a pana is elegendő erre. (bár, ha a kompakt mellett döntesz akkor én megvárnám a helyedben az olympus új csodáját az SP-550UZ-t ami 18X(!) optikai zoomal rendelkezik, nagyon, szinte dslr-like a képminősége, és kétszeres képstabilizátorral rendelkezik)

    Remélem segítettem
    Egy régi (futó)ismerős
    Csirák Raymond

    VálaszTörlés
  2. köszi szépen az infót. az a helyzet, hogy az a canon dolog jo lenne, csak nem vagyok benne teljesen biztos, hogy egybol maximalisan ki tudnam hasznalni, raadasul dragabb is.jelenleg egy kis nikon coolpix 4xxx-em van, amellett az összes felsorolt lehetőség egy ugrás.

    Az olympust nem kell megvárni, ha amellett döntenék, itt meg lehet venni. Kicsit gáz, hogy mindenben előttünk járnak itt ázsiában.
    A Panasonic mellett és az Olympus ellen az szól, hogy a Panasonicra, ha nagyon hiányzik lehet raktni bővítéseket illetve külső akkut. Ja és persze a lencse. Plusz nagyobb a felbontása is, bár nem vagyok benne biztos, hogy ez nagyon fontos. De talán nem is hátrány. A Canonnak meg maga a teste drágább, mint a Panasonic egyben úgy ahogy van. szoval jelenleg (még) úgy gondolom, hogy átmenetnek jó lesz a Panasonic, aztán majd néhány év múlva, ha nagyon kinövöm, majd egy komolyabb. De ebben még nem vagyok teljesen biztos.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem vedd meg mindkettőt,és amelyik nem fog tetszeni azt majd elajándékozod :D

    VálaszTörlés