2009. június 29., hétfő

Amszterdam

Másnap reggel a lübeck-i hotelben masszívan megreggeliztünk, hotelt foglaltunk Amsterdamba, majd útnak indultunk. Nagyjából 4 órás úta számítottunk, természetesen 8 lett belőle.

A német Autobahn-on kocsikázni rendkívüli élmény. Már előző este is mentünk rajta egy rövid szakaszon, de nappal aztán elszabadul a pokol. Legalábbis erre számítottam, lévén, hogy nincsen sebességkorlát. Ehez képest az autók kellemes ütemet tartva előzgették egymást, csak néha süvített el egy-egy autó mellettünk. Sajnos a kellemes ütem nem tartott nagyon sokáig, Bréma előtt néhány kilométerrel beragadt a forgalom. Úgy döntöttünk, hogy inkább bemegyünk Brémába, keresünk benzinkutat, tankolunk, majd valamilyen mellékúton támadjuk meg A várost. A tankolás kicsit hosszúra sikerült (másfél óra), a telefonom meg azt mondta, hogy fél 11 körülre érünk Amszterdamba, ezért inkább reménykedtünk egy szellősebb autópályában.

A határt úgy léptük át, mintha mise történt volna, nyomokban sem emlékeztetett határra, mindössze egy tábla hirdette, hogy ez mostmár Hollandia.

Amszterdam környékén iszonyű köd vagy szmog honolt, elég lehangoló látványt nyújtott az egész. Hotel egész jó helyen, majdnem ingyenes parkolóval (20 EUR / éjszaka). A recepciós korrekt kínai, felhívta a figyelmünket, hogy, mivel vasárnap késő délután van, ezért nem szükséges a hotel parkolóját használni, a parkolás az utcán reggel 9-ig ingyenes. Természetesen nekem sikerült annak a négy helynek az egyikét, ahol a parkolás reggel 7-ig ingyenes. Így aztán másnap reggel fél kilenckor egy szolíd 60 eurós meglepetés adta meg az alaphangulatot. Jó hely ez az Amszterdam…

1 megjegyzés:

  1. Így tovább!!!
    Ha a Dzsekó nosztalgiát kivégeztétek hallgassatok új Animát, ami elsőre nekem Neo-nak tűnt.
    Jóember, neked megvan-e már valahonnan kéz alól?

    VálaszTörlés