2007. július 29., vasárnap

Hétvége

Amilyen unalmas a cím, annyira volt unalmas a hétvége is. Nem is jó szó, hogy unalmas, mert végül is nem volt az, de alig akad olyan momentum, amit érdemes megemlíteni a blogban.

Nagyjából annyit fontos megemlíteni, hogy kutya egy idő volt. Nem is hideg, vagy meleg, hanem nagyon változékony. Talán még soha sem láttam én ilyet itt Finnországban. Egyik pillanatban süt a nap, aztán akkora zuhé, hogy csak na, majd újra ugyanez, azzal a különbséggel, hogy körömnyi nagyságú jégdarabok hullottak. Kép talán holnap.

Sikerült befejezni a hét részes "80 nap alatt a föld körül" című sorozatot. Annyit kell tudni róla, hogy Michael Palin a főszereplő, bár igazából ez furcsa megnevezés. Az a lényeg, hogy 80 nap alatt körbe kellett járnia a földet, érintve azokat a helyeket, amelyeken Mr. Fogg is megfordult. Bármilyen közlekedési eszközt igénybe vehetett, kivéve repülőt és helikoptert. Fogalmam sincs milyen címkét lehetne a filmre akasztani, az, hogy dokumentumfilm, az tuti. A kellemes szórakozáson felbuzdulva nekiestem a többi utazás megszerzésének is. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Talán nem írtam még le soha, hogy mekkora bajban is vagyok a finn kajákkal. Folyamatos gyomorpanaszok, és ekkor nem megyek bele a részletekbe. Mindenesetre múlt héten már olyan szintig elfajult a probléma, hogy orvoshoz fordultam. A finnországi rendszernek köszönhetően előbb egy nővérhez kerültem, aki, miután meghallotta a sérelmeimet, minden további faggatás nélkül időpontot adott egy orvoshoz. Úgyhogy holnap ott is jelenésem lesz. Fogalmam sincs egyébként mi lehet az étkezdei kajával, de komolyan mondom, madarat lehet velem fogatni.

Kicsit szétesetnek tűnik ez a remek bejegyzés, de ha már ilyennek sikeredett, akkor bátorkodom megjegyezni, hogy ma tettem egy kört az új biciklivel nagyfaluban... hmm, egész kellemes járgány és még csengetni is lehet vele. Örömmel fogok holnap felkelni reggel hétkor, hogy bebiciklizzek a gyárba... bár ebben nem vagyok egészen biztos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése