2007. május 19., szombat

Windows Vista: első lépések


Telepítés után egyből rohantunk Lajossal grillezni, ezért most ott tartunk, ahol.
Először is mindenki megkönnyebbülésére sikerült magyar billentyűzetet varázsolni a rencerbe, úgyhogy éáőúűoöpüó! Íííí!

Az első benyomás inkább pozitív, mintsem negatív. Bár megmaradt az a csodálatos microsoft szokás, hogy a kedves
ügyfelet
felhasználót hülyének nézi, de ennek ellenére sikerült egy kellemes operációsrendszer összeheggeszteniük.

Az indulás talán picit hosszabb, mint egy XP indulás, de utána nem érződik lassúnak a dolog. Egyébként nagyjából 8 gigabájtra pakolta fel hirtelen a dolgait (windows, program files és users könyvtárak, ez utóbbi a document and settings XP könyvtár fantáziadús átnevezése), és valószínüleg néhány giga megy még lapozófájlnak és hibernálást megtámogató állománynak.

Első induláskor nem akar bemutató animációt letolni a kedves felhasználó torkán (plussz pont). Cserébe egy welcome center jelenik meg, ami talán még használható is valamire.

Első ajánlott lépés nem teljesen kezdők részére: kikapcsolni a user account control akármit. Biztos nagyon szép és hasznos, de kellemetlen, hogy MINDIG MINDENRE BESZÓL! Nehogy már ne törölhessem ki kedvenc renddszerfájljaimat és ezzel TUDATOSAN veszelyeztessem a biztonságos működést. Szóval viccet félretéve mi nem szeretjük, de mindenki döntse el magának.

Aero: tényleg kellemes, relatív még simán megy is, forradalminak viszont nem nevezném az alma testvértől való inspirálódást. Ennek ellenére kellemes látványt nyújt, egyedül a dirrel-durral beharangozot [vindóz gomb] [tab] kombináció teljesen felesleges. Attól, hogy oldalról fogom látni az éppen futó ablakaimat, még nem lesz se jobb nekünk, ráadásul emberek milliói éheznek. Felesleges, erőforrást zabáló mellékvágány, parasztvakítás, abból viszont a jobbik fajta.

zárójel: bejegyzés írása közben valami megfogta a gépet, jó lenne tudni, hogy mi...

még jelentkezünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése