2007. május 11., péntek

Nagy igazság

Egy blogbejegyzésben olvastam mint comment, de mekkora igazság lehet már benne:

Első látásra nem logikus, hogy miért mindig a pink kiskosztümös accountos cicákat küldik az informatikai cégek ügyfeleihez technikai kérdésekről tárgyalni, mikor csak végighallgatják a júzert, bólogatnak, felírnak mindent a kockás füzetbe, aztán jól-rosszul elmondják otthon az informatikusoknak.
Mennyivel egyszerűbb lenne - gondolhatnánk - ha közvetlenül a kockásingesek mennének ki az ügyféllel tárgyalni, nincs félreértett igény, nem kell hosszasan magyarázni, stb.
Elmondom mi lenne.
Az informatikus kimegy, felméri a szitut, az igényeket. Kijelenti hogy a júzer hülye, mert ezt a platformot használlja amaz helyett, meg ez egy pofonegyszerű javascriptes / sql-es / linuxos megoldással tök egyszerűen megoldható, meg egyáltalán faszság hogy ilyet kérdez, ennyire nem lehet sötét.
Az ügyfél nem kap levegőt, majd felbontja a szerződést, mert úgy érzi a pénzéért nem csak lebasszák, de még hülyének is nézik.

Na ezért tart háromszor annyi ideig minden projekt a kosztümös cicák közbeiktatásával, de az informatikusnak is lesz munkája és az ügyfél is megmarad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése