2007. április 10., kedd

Buvarkodas

Jo napot mindenkinek!

Most, hogy befejezodott, elmondom, hogy mit csinaltam elsosorban az elmult 4 napban: buvarkodtam! Befizettunk egy nyilt vizi buvarkodas tanfolyamra (PADI Open Water) es mostmar papirunk is van rola, hogy kepzett buvarok vagyunk. 18 meterig merulhetek mostmar barmikor, ha akarok es talalok megfelelo vizet. Nagyon profi volt az oktato, semmit sem bizott a veletlenre es a vegen mar en is ugy erzem, hogy ragadt ram valami. Ennek az egesznek viszont megvolt az ara, es most nem csak az anyagi oldalarol beszelek, hanem hogy harom esten keresztul csak olvastuk a tankonyvet, hogy az elmeleti vizsgan is sikeresen atmenjunk.
Nem tudom mit is mondhatnek amugy az egeszrol, nagyszeru elmeny, hihetetlenul jo a sulytalansag allapotaban lebegni, mikorben mindenfele tengeri teremtmenyek uszkalnak az ember korul. Lattam peldaul minimum felmeteres teknosbekakat uszkalni egy-ket meterre tolem, meteres halakat, voltak persze kisebbek is. Ezen kivul korallok, csigak, tengeri uborkak es burgonyak (nem vicc), rakok, sot felismerni veltem Dr. Zoidberg kitalalojanak fo ihletoforrasat is (kepek rovidesen).

Furcsa volt, hogy az oktato hazaspar Angliabol es Irorszagbol jott ide. Persze ezen a szigeten az elet vegtelenul nyugalmas es olcso, meg Szingapurhoz kepest is.

Sajnos a viz alatt nem tudtam fenykepezni, mondta az oktato, hogy jonehany merulesig nem ajanlja, nem mintha nagyon veszelyes lenne, csak feleslegesen elkomplikalja az ottletet. Kell tobb tapasztalat... na majd szerzek valahol. Nem tudom meg, hogy hol, mert peldanak okaert ez az oktatas Europaban majdnem 1000 euroba kerul, gondolom mondanom se kell, hogy itt lenyegesen olcsobb volt. Az utolso napon ket nyilt vizi merules volt egy hajorol, ahova velunk jott ot masik buvar is, akik merultek a sajat fejuk utan. Mindez nekem plussz a felszereles berlese, ha nem az oktatas kereten belul jottem volna, 130 Ringgitbe kerult volna (~30 EUR). Angliaban mindez kb 100 font...

Na ennyi mara, mert nagyon porog az ido.

5 megjegyzés:

  1. Hurra!vegre feny derult a rejtelyes foglalkozasra!
    ...varom a kepeket!

    VálaszTörlés
  2. igy van! viszont a kepektol tul sokat nem kell varni. na most Mersingben vagyok, rovidesen Szingapur!

    VálaszTörlés
  3. Kedves jóember! Te aztán tudsz élni! :)) Irigyellek. Csak néha hallok vagy olvasok rólad valamit, de akkor mindig meg tudsz lepni :)

    Csak így tovább,
    sok pussz Debrecenből!

    ur blog's pretty kúl

    VálaszTörlés
  4. te,ne gyere vissza ide,nem érdemes

    VálaszTörlés