2007. március 26., hétfő

Little India

Tegnapelőtt Little Indiában jártam. Ez Szingapúr főleg indiaiak által lakott része, nagyon különleges hangulata van. Igyekeztem fényképelni, ahol tudtam, de elég rosszak voltak a fényviszonyok (remek kifogás).

Rengeteg utcai árus van és rengeteg zöldséget is árulnak. Szingapúri viszonyokhoz képest is nagyon egzotikus növényeket, gyökereket, csírákat és rügyeket lehet venni. Ami viszont feltűnő: rengeteg a fűszer, főleg a pirospaprika, vagy annak valamilyen származéka, méterekre érződik az illata. Ugyanitt óriási banánokat lehet kapni, én még ekkorákat nem láttam, nagyjából a duplája a megszokottnak.

a paprika, vagy chilli, vagy akármi, akkor is gyilkos

baloldalon jó nagy banán

Bementünk egy hindu templomban is, óriási szerencsénkre éppen szertartás volt. Ez mekkora élmény volt... hihetelen hangulata van, teljesen más, mint egy nyugati vallásnak. Az emberek végtelenül kedvesek, nyugodtan engedték, hogy a szertartás közben bemenjünk a templomukba és fényképezzünk. Mindenkinek melegen ajánlom ezt a linket: link

nem tudom, mi az Isten ez, lehet, hogy éppen az

bejárat

egy tiszteletes

Járkáltunk az utcákban egy csomót, végül egy indiai étteremben kötöttünk ki, ahol nem kevés pénzért egy nagy lakmárt csaptunk. Az élelem hihetetlen, erősen fűszeres, de nem ehetetlen szinten.

középen három fajta hús, a baloldali az hal,
a másik kettőre tippem sincs, lent és fent prata

Aki erre jár, az ki ne hagyja, mert megbánja.

1 megjegyzés:

  1. hat, ki nem hagynam en sem.....
    ami az egyetemet illeti, szomorunak tunsz, Joember!

    VálaszTörlés