2007. február 23., péntek

Utazás

Ok, jelenleg egy eszméletlen Boeing 747-en rohadok és még vagy 13 órát fogok, úgyhogy addig is röviden a mai nap eseményeirol:
- felkeltem
- elhataroztam, hogy lefotózom magam és elohivatom, mert az olcsó és mert csak
- rajöttem, hogy nagyságrendekkel lustább vagyok ma reggel semhogy ezt mind megcsináljam, ezért
- ha már úgyis vannak bankügyeim (kell a pénz), leromboltam a városba, busszal
- útközben selymes noi hang felhívott a Finair-tol, hogy - röviden és csak a lényegre koncentrálva - 5-re legkésöbb legyek a Jyväskylä-i reptéren, mert ingyért elrepülünk Helsinkibe, onnan Londonba, majd onnan Szingapúr (kicsit eros programváltozás, 4 óra helyett másfél óra az indulásig)
- dzsezzelés haza busszal, mert ennek nem lesz jó vége
- rohamtempóban pakolászat, majd be egy finn gyerek autójába és tekerés ki Nagyfalu repterére
- itt megtudtam, hogy azért történt a változás, mert az eredeti repülogépünknek Helsinkiben nekiment egy autó...
- egy szuk óra repülés es Helsinkibe értünk
- innen még három óra London... London felett érdekes érzés fogott el, láttam a Temzét, néhány baromi nagy stadiont... ezt még meg kell nézzem közelebbrol
- Heathrow (már elnézést) baszott nagy, külön busszal mentünk az egyik terminálból a másikba. Furcse, de nekem úgy tünt, hogy itt minden alkalmazott vagy hindu, vagy muszlim, vagy kínai. Biztos ennek is megvan az oka. A biztonsági intézkedés szvsz botrányos, cipot le kellett venni, laptopot elindítani, hogy tényleg laptop-e... majd az est fénypontja keretében bevásároltam egy egész zacskó M&M's-et
- a repülogép iszonyú nagy, emeletes, egy soban 10 szék...

Innentol igyekszem kvázi-realtime lenni, pesze a postázás majd valamikor a közeljövoben

- [20:55 GMT] mellettem egy ausztrál csaj, akinek minden második szavát nem értem, az viszont mindent elásult, hogy az elottünk levo darab muanyagra azt hiszi, hogy TV.
- [23:34 GMT] a kiszolgálás príma, a stewardesek ragyoknak, a stewardok gyanúsan ki vannak sminkelve, én pedig elhatározom, hogy miután az 5 mililiteres kavébatejbol is kiszívtam az anyagot alszok egyet és azsiában új napra ébredek.
- [7:30 GMT] felébredtem, de még mindig van 3 óra az útból. Közben roppant találékonyan átállítottam a laptopomon az idozónát [15:30 GMT+8] és így máris délután 4 óra van. A gépen hihetetlen kajákat adnak. A gépet a Quantas Airlines üzemelteti, ami nem más, mint az ausztrál nemszeti légitársaság. Az élelem pedig egész egyszeruen nem jó. Legalábbis nehéz lelkileg megemészteni a fokhagymakenyeret olajban pirítva, a kenyérmorzsával megbolondított fagylaltot és a feketeborsos kekszet.
- [16:13 GMT+8] Kraftwerkkel múlatom a drága idot:

Kalium, Calcium,
Eizen, Magnezium
Karbonhüdrat protein,
ABCD vitamin

Adrenalin, ndorfin,
Electrolit, Koltz
Karbonhüdrat protein,
ABCD vitamin

Mineral, Biotin
Zink, Zehn, Verkant,
Karbonhüdrat protein,
ABCD vitamin

Karbonhüdrat protein, / ABCD vitamin

Valószínüleg hibáddzik a szöveg, de én ezt most ráfogom a légnyomásra

- [16:16 GMT+8] mellettem erosen mocorog az ausztrál teremtmény, úgy látom ráérzett a székbe épített lcd konzolra. Lehet én is átkötöm magam ide energiaspórolás céljaból és körül nézek a kurrens ausztrál poprock szélesskálájú palettáján.
- [17:01 GMT+8] na én ezt nem bírom. Az itteni ausztrál zene kimerül a countryban és az ordibáló benszülöttekben. Szerencsére találtam Groove Armada-t (a Best of kategóriánál). Az easy listetningbe itteni értelmezés szerint The Cross, Simon and Garfunkel és Andreea Bocelli tartozik. Na nem baj, valamelyik rádión kellemes indiai zenét tekernek, az jó. Közben körülnéztem a választható sportprogramok között. Íme: The Flying Boomerangs, 2006 OGA Championship, Spirit of Yachting, Nerves of Steel, UIM World Powerboats, Adventure Golf, Decades of the Wallballies, Red Bull Air Race... valami nagyon nem jó itt. Viszont közben hoztak élelmet és ez kellemes csalódást okozott: a "hot breakfast" opciót választva egy rántottát rántottak elém valami fincsi hússal és baconnel. Ez biztos londoni.
- [17:21 GMT+8] Rátalaltam a rádióadók között az "A Taste of India" adóra, ahol sikeresebbnél sikeresebb Bollywood-i filmek zenéivel szórakoztatják a tisztelt hallgatóságot. Az egyik diszkós számnál besokaltam és elkapcsoltam. A jazz adónál a képen egy Torgyán Józsefhez félelmetesen hasonlító muvész kezeli a rezes szerszámot.
- [17:26 GMT+8] Repülési adatok:

Londonban 9:27 AM óra van
még 1 óra 24 perc a célig
kint -43 fok van
sizngapúrban 5:27 PM van
10668 méter magasan repülünk
alattunk Malajzia és Thaiföld
sebességünk 906 kmph
a célig még 9934 km

Közben valamelyik alkalmazott beszólt, hogy ki kell töltsünk valamilyen papírost a totalitárius rendszerbe való beutazashoz.
- [18:02 GMT+8] Megtörtént.
- [18:05 GMT+8] Lassan leszállás. ugyhogy talán kikapcsolom a gépsast egy hoszabb idore.

2 megjegyzés:

  1. na, ez jo volt!
    nemhiaba vartunk, hozod a formadat Joember!!!csak igy tovabb...

    VálaszTörlés
  2. Nem semmi kis út, az biztos! Várom a képeket is, remélem jó sokat fotóztál már. Jó szórakozást a trópusokon! ;-)

    Sa.

    VálaszTörlés