2007. február 26., hétfő

Sim Lin

Február 25

Ma már 12 előtt sikerült az ébredés. Ma előszőr fordult meg a fejemben, hogy mi a fenét is keresek en Finnországban, amikor ilyen helyek vannak. Közel a lakhelyünkhüz van két úszómedence, kristálytiszta kék vizzel, kellemes hőmérséklettel. Az itteni diákok használhatják bátran, természetesen ingyen, szerencsére viszgaidőszak után vagyunk, úgyhogy elég üres az egész


Este bejártuk a környéket, találtunk egész közel egy sort, ahol rengeteg konyha van, persze mind más nemzet... Hihetetlen mennyi fajta ember van itt, még fehér is, bár az nem túl sok. Legutóbb a buszban mi voltunk az egyetlenek, furcsa érzés ez így. A nap végén elkezdett érlelődni bennem a gondolat, hogy kéne beszerezzek egy komolyabb kamerát, mert nagyon sok mindenről maradok le így.

Február 26

Reggelre megérett rajtam a tegnapi nap, kellemesen leégtem. Új elhatározás: fürödni csak este.

Delután irány a Sim Lin Centre, néhány emelet telis-tele elektronikai cuccokkal, laptopok, fényképezőgépek. Olyan, mintha egy nagy bazár lenne elkerített helyiségekkel, csak kínai ruhák helyett kínai elektronika a kínálat. Ennyit egy épületben én még nem láttam, nem tudom, hogy fogok-e.

Este környékén bolyongás a központban, nagy a hepaj, mivel kínai újév van. Beszerváltam egy helyi telefonkártyát (még nem tudom a pontos címét) és egy tömegközlekedésre feljogosító mágneskártyát. Gyanúsan olcsó itt minden, ráadásul Szingapúr kéne legyen az egyik legdrágább hely a környéken.


Február 27

Első egyetemi nap, bár inkább csak welcome volt, kis bevezetővel, teával, harapnivalóval. Eztán körbevezettek minket a campuson. Hát mit is mondjak... Talán a képek magukért beszélnek. A könyvtár valami elképesztő, teljesen más, mint otthon, szellős, rengeteg a hely, le lehet ülni minden sarokra, tele van elektronikával, automatikus könykivevés és visszaadás, postagép (berakoni a cuccot, a gép leméri, megmondod hova, megmondja mennyi, és ha megfelel, akkor lehet is fizetni). Rengeteg kantin van, ezer fajta kajával, ma sikerült kipróbálni a muszlimot. Hát nem akarok hazudni: nem volt jó. Majd holnap.

Amúgy észrevettem, hogy sokkal kevesebbet eszek itt, éhes se vagyok. Érzem a -5 -10 kilót 2 hónap múlva... Pedig az eleség nagyon olcsó, 2-3 S$ / alkalom (per 2 = eur).

Este egy kis úszás, lehet ezek a képek ma már nem kerülnek fel, erősen lusta és álmos vagyok.

Viszont három albumot újjítottam be, meg lehet nézni már itt is

pusszantás mindenkinek

5 megjegyzés:

  1. Bocs az elobbiert, csak probalgattam magam:) De varj, megis csak jelenthet ez valamit, egy malaj rovidites: f.f.f.= lehel nem debrecenben, nem finnben, nem bissau-guineaban, szingapurban.Van.Most.

    VálaszTörlés
  2. Feltűnően tökéletes ott minden igy a képekről nézve.Tényleg igy van, vagy vannak gázos helyek is?

    VálaszTörlés
  3. rokk: semmi baj, fff azt jelentheti, hogy fantasztikusan finom fozelek

    VálaszTörlés
  4. santana: alltalaban ilyen helyek vannak itt. ez valoszinuleg nem jellemzo egesz azsiara, de Szingapurra nagyjabol igen. pl. ha eldobsz szemetet az utcan es a rendor eszrevesz, akkor az kb 500 S$-ba fog neked kerulni (~250 EUR)

    VálaszTörlés