2007. február 2., péntek

Február 1, elsötétítés

Bizonyára mindannyiótok hallot már a nagy kikapcsolok_minden_elektronyos_készüléket,_a_számítógépet_is akcióról. A lényege az volt, hogy valamilyen időzőna szerint 20:55 és 21:00 között kapcsoljunk ki minden elektromos készüléket. Ha jól tudom épp ezen a napon volt valami konferencia a világ energiafogyasztásáról, vagy a környezetszennyezésről is. Mindenesetre ezt figyelemfelhívásnak szánták az ötletgazdák. Az ötletet jónak, ámbár feleslegesnek tartottam. Mindenesetre részt akartam venni benne, ami persze hogy-hogynem elmaradt, lehet épp akkor ettem valami csökkentett habzású húskészítményt, fincsi barnaszósszal leöntve. A húshoz a köret egy csepp rizs volt, mellette finom savanyúság: uborka és savanyú a káposzta.

Mielőtt végleg elkalandoznánk más irányba: bár nem vettem részt a programban, de elhatároztam, hogy én is teszek valamit az ügyért: ezentúl minden este eloltom a villanyokat, így kímélve a természetet.

Még egy érdekesseg: gondolom az akcióra való felhívast mindenki megkapta legalabb 10x különböző forumokon (email, posta, iwiw, postagalamb). Nekem a legkedvesebb egy ma (Február 2) érkezett üzenet az egyik csevegőrendszeren, hogy tegnap oltsam le a villanyt a megadott időpontban. Így fogok tenni.

Addig is néhány villany, amit mindenki lekapcsolhat:

infralámpa, jót tesz a közérzetnek; kapcsoljuk ki!



különböző méretű protonágyúk, civilizációk kiírtására
tökéletesen alkalmas; kapcsoljuk ki ezeket is!



lézerkard, elterjedt az erdőgazdaságokban és a mezőgazdaságban;
ezeket se hagyjuk bekapcsolva!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése