2007. január 28., vasárnap

Mozgalmas szombat

Szombaton már kora reggel 11 után sikerült felkelni, és táplálkozás után elmenni a városközpontba (kaupunkikeskus,vagy valami ilyesmi). Életemben először utaztam a városi busszal, amindek az oka egyértelmű: egy utazas 2,70 local credit, az meg talán több a kelleténél.

Gondolom mindenki látott már olyat, hogy a buszon megnyom egy gombot, ezzel jelezve, hogy le akar szállni. Ilyenkor van, hogy egy táblán kigyúl a Leszállás gomb. Na ennek mi más lenne a finn megfelelője, mint Pysähtyy (püszehtű). Hogy maradjon így a szegény ember épeszű?

Központban sikerült egy bisznissz inget beszerezni, jó lesz ez még a távolkeletre. Eztán elmentünk a nénivel a soron következő hokimeccsre. Ezúttal Jyp - Jokerit volt az esemény, mi valahol hátulról az 5 helyen tanyázunk, Jokerit papáék pedig a másodikak. Sikerült leazlázni őket 5-2-re. Jó volt a meccs, nagyságrendekkel jobb, mint az előző. Ráadásul kezdem érteni a szabályokat is, ez meg sokat javít az élményen. Ezúttal sikerült elcipelni a fényképelő gépsast is, Képek erre:


Úton hazafelé volt egy kis mulatozás meg mérsékelt anyázás a hideg miatt, este pedig enyhe ivászat a szlovák kollegánál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése