2007. január 20., szombat

Hoki

Megtörtént a beavatás: egy év elteltével elmentem egy hokimeccsre. A helyi csapat, a JYP játszott a KalPa-val. Szégyenszemre kikaptunk az utolsó helyezettől. Bár mindkét csapat a finn elsőosztályban játszik, hozzáértők szerint gyenge volt a mérkőzés. Sok viszonyítási alapom nincs, ez volt életem első hokimeccse.

A finneken nap mint nap elcsodálkozok. Vajon hogy nem haltak még ki a nagy jóneveltségben és udvariasságban. A kolegámmal állójegyet vettünk a meccsre.. Kérdeztem, hogy mi lenne, ha leülnenk az üres székekre, de ő meggyőzött, hogy milyen megalazó, ha odajönnek majd valakik kezükben az oda szóló jeggyel. Mondom akkor majd felállunk és odébbmegyünk. De nem, mert hogy ez milyen megalázó lenne neki. Na hát ennyi.

A nap finn mondata is tőle származik, ez az egyik legdurvább bekiabálás az amúgy nyomott csendben és agóniában leledző nézőtérről. A címzett a vonalbíró: Sormunen tietän missä asut (Tudom hogy hol laksz, Sormunen).

1 megjegyzés:

  1. :D :D :D
    Mitől is lennének forró vérűek? Örülnek, h élnek abban a hidegben. Bezzeg egy olasz vagy spanyol ficak biztosan ordított volna a teljes mérkőzés alatt és biztos a vonalbírót is melegebb éghajlatra küldte volna ...
    (És valszeg nem is hoki mérkőzésre ment volna :D )

    VálaszTörlés