2007. január 23., kedd

Domén frissülés

Na többé-kevésbé aktiválódott a baralehel.info domén, ugyhogy innen elvileg elérhető kéne legyen minden. Elvileg csak, mert időbe telik, amíg az egész világon életbe lépnek a beállítások (dns, blabla). Amit lesz egy csepp felesleges időm, és minden otthon, képeket is fel fogok rakni, hogy lássátok mennyi móka és kacagásban van részünk. Ez persze nem igaz. Dehogynem!

Ma végre látom sütni a napot. Az ehhez kapcsolódó A nap hőmérséklete rovat ma anyagi okok miatt elmarad. A nap látványa viszont nagyot lendít a napon, most már nem a 10.-ről van kedve kiugrani az embernek, hanem csak a 4.-ről.

A képen egy tipikus nepáli negyedik emelet látható

A mai napon azt hiszem rá veszem magam, hogy írjam meg végre a beszámolót a gyakornoki időszakban eltöltött időről és a szerzett tapasztalatokról. Hiányzik még néhany mondat, ami azt a látszatot engedi keltetni, hogy hasznos volt. Ilyeneken gondolkodom: "az időszak sokat lendített a karrieremen", "végre élesben is kipróbálhattam az egyetemi évek alatt szerzett ismereteket", valamint "a jővőben alkalmazni fogom az itt szerzett tapasztalatokat". Még gondolkodom rajta, hogy írjam-e be ezeket a mondatokat, mert magyarul vannak és nekem angolul kell a riportot megírni.

A tegnapi nap folyamán történt egy igen fontos dolog velem: B-típusú finnországi ittartózkodóból A-tipusú finnországi ittartózkodóvá vitézlettem át. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy ezentúl bármilyen hivatalos papíron az "A-típusú tartózkodó" négyzetet kellesz kipipáljam a "B-típusú tartózkodó" helyett. Ezen kívül részt vehetek a helyi szavazásokon (hmm, demokrácia?). Csak el kell döntsem, hogy kire adjam értékes voksomat:


Lajos, aki a korrupció visszaszorítását tűzte ki célul, mert
a világ legkevésbé korruptab országok listáján Finnország
egy helyett visszacsúszva a második helyre került


Kemál, 65 éves, szabadidejében buszsofőr. Ő Gencsről utazott,
elkisérte a bátyja, a két edésanyja, meg az 5,4 éves
szabadúszó palotapincsi, Betyár


Irén, a "Szebb Jövőt és több Napfényt" rasszista mozgalom erős
jellemű aktivisája, akinek a hírek szerint semmi se drága


Eszter, aki mindenbe szeretné beleütni az orrát, de tudja,
hogy aki sokat markol, az keveset fog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése